Over - The HeadQuarters VFX

Ga naar de inhoud
"De creatieve volwassene is het kind dat overleefde"
Ursula Leguin (1929-2018)
The HeadQuarters

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, of hoe een passie voor bedenken, uitwerken, creëren iemand van jongsaf blijft achtervolgen.
Dat Curt creatief heel actief zou worden, was snel duidelijk. Van kleins af aan knutselde hij met kartonnen dozen en rollen plakband, met verf, lijm en allerhande andere materialen, zolang hij maar dingen kon maken, voelde hij zich in zijn nopjes. Jaren later uitte zijn creativiteit zich in het tekenen, vertellen en schrijven van verhalen, en nog later deed hij dit samen met een vast groepje vrienden.
Komedie, actie, horror en science fiction waren hun geliefkoosde filmgenres, wat zich ook  uitte in hun creaties. De kameraden tilden hun hobby naar een ander niveau door het maken van komische luisterspelen en het produceren van horror- en science fiction diavoorstellingen met geluidsband, naar de mogelijkheden die de jaren tachtig van de vorige eeuw hen boden en die groeiden naarmate de technologie vorderde. Zo namen ze klank op, op klassieke audiocassettes, fotografeerden ze op diafilm, filmden ze met VHS -en BètaMAX-camera’s en vooral: het bedenken, creëren, en uitwerken zat diep in hun bloed en zou er nooit meer uitgaan.
MarCurn in opnamen 1986-1987
Scenario schrijven
Drukte in de MarCurn studio
The Starbirds
Scenario The Starbirds

Nadat het team de schoolbanken achter zich had gelaten en ieder zijn eigen (creatieve) weg op was gegaan, startte Curt in de jaren negentig een nieuw project op : “The Dungeon Of Noise” was de verzamelnaam voor een aantal audio/muziekprojecten. Al snel speelde opnieuw  het visuele aspect een rol in zijn creativiteit, en “The Dungeon” breidde de activiteiten uit van audio naar audiovisueel. "Dageraad" zou zijn allereerste langspeelfilm worden, een film die kaderde in een grote liefdadigheids-show voor de Palliatieve Dienst van campus AZ-Nikolaas te Beveren.
Film, graphic design, 3D animatie en audio behoorden begin deze eeuw tot de hoofdactiviteiten.
Intussen had “The Dungeon Of Noise” de bijnaam “Dungeon HQ” gekregen, en toen Curt officieel van start ging met de zaak, lag de definitieve naam dan ook voor de hand: “Dungeon HQ” werd “The HeadQuarters.”
The Dungeon Of Noise studio
Dageraad filmposter
Zorgen voor Palliatieve Zorgen
The Dungeon Of Noise studio
De creativiteit en productiviteit  van “The HeadQuarters” vindt men nu vooral terug in filmwerk, montages, composities, scenarioschrijven, 3D animaties en grafisch design. Ook voor media duplicatie (kopiëren  van dia’s, audio, vhs/betamax video’s) kan men bij “The HeadQuarters” terecht.
Cre/a/c/tief sedert 1996
The HeadQuarters VFX is gevestigd in Beveren-Waas, Oost-Vlaanderen.
Aarzel niet om ons te contacteren.

info@theheadquarters.be
0484 94 34 07
Contact:
Leurshoek 78
9120 Beveren
Oost-Vlaanderen
België

T +32 (0) 484 34 94 07
info@theheadquarters.be

BE0838.032.488

filming • editing • compositing • media duplication
Terug naar de inhoud